Je huis stormbestendig maken

Je huis stormbestendig maken

31 oktober 2019 0 Door Marco

Tijdens de herfstmaanden is het weer guur, het waait harder, regent meer en er komt regelmatig een storm overgeblazen. En de winters tegenwoordig in Nederland zijn hetzelfde. Daarom is het belangrijk dat je je huis stormbestendig maakt. Er zijn verschillende technieken en tactieken om je huis beter voor te bereiden op een storm en de kans op schade te minimaliseren. In dit artikel bespreken we een aantal manieren om je huis zonder schade de winter door te brengen. We gaan in op verschillende aspecten van een huis en verschillende soorten schade.

Waterschade

Wanneer het stormt en ontzettend hard regent is er grotere kans op waterschade in je huis. Water kan van buiten op verschillende manieren binnenkomen. Wij hebben bij ons huis persoonlijk ervaring met beide mogelijkheden van waterschade. Aan de ene kant kan water van onderen komen. Als je bijvoorbeeld een kelder hebt of het regent zo hard dat de hele straat blank staat kan water onder de deur naar binnen komen. Wanneer je buiten ziet dat de putten overstromen is het daarom een goed idee om handdoeken bij de deuren te leggen.

Of als je een schuifdeur hebt bij een raam leg je ook hier handdoeken neer. De andere mogelijkheid van waterschade is water wat van bovenaf komt. Dit kan bijvoorbeeld door het dak naar binnen lekken. Wij hebben dit gehad met een schuin dak maar de grootste kans dat dit gebeurd is met een plat dak. Het is daarom een goed idee om je dak te controleren en te investeren in epdm als het nodig is.

Windschade

Wanneer het hard waait kan er ook op verschillende manieren schade aan een huis ontstaan. Qua windschade hebben schuine daken met dakpannen het over het algemeen zwaarder. Zorg ervoor dat je de dakpannen door een professioneel laat leggen. Op deze manier minimaliseer je de kans dat dakpannen van het dak afvliegen wanneer het hard zwaait. Je huis kan ook indirect schade oplopen wanneer er bijvoorbeeld takken of een boom wordt omgeblazen door de wind en deze op je huis valt, wij hadden een tijd geleden een boom die op de auto van onze buurman viel. Sindsdien zorgen we er altijd voor dat in de winter de bomen vlakbij ons huis gekapt zijn. Schade aan je huis kan heel veel geld kosten en daarom is het belangrijk om de kans op schade te minimaliseren. En het is best waard om hier in geld in te investeren.