Met je hond in de stad leven

Met je hond in de stad leven

29 oktober 2019 0 Door Marco

Het hebben van een hond is natuurlijk fantastisch. Deze trouwe vriend zal er jarenlang voor je zijn. Maar een hond is ook een belangrijke verantwoordelijkheid. De aanschaf van een hond is geen lichte beslissing. Je zult namelijk 10-14 jaar voor het dier zorgen. Wanneer je de verantwoordelijkheid van een hond op je neemt is het belangrijk dat je je zaken op orde hebt. Je hebt geld nodig voor de aanschaf en de verzorging van het dier. Je zult natuurlijk speeltjes zoals die van Kong voor de hond kopen en eten kost geld. Maar denk er ook aan dat een hond medische kosten met zich mee kan brengen mocht de hond ziek worden. Daarnaast heb je ook de ruimte en tijd nodig om voor de hond te zorgen.

Maar laat je ook niet tegenhouden. Ik ontmoette laatst iemand die heel graag een hond wilde maar besloot het niet te doen aangezien ze in de stad woonde. Ze dacht dat ze geen hond kon hebben als ze niet in de natuur woonde. Natuurlijk houden honden van natuur maar je kunt in de stad ook prima een hond hebben. In dit artikel geef ik een paar tips voor leven in de stad met een hond.

Stadse zindelijkheid

Wanneer je een puppy krijgt is het een ding om de hond te leren buiten naar de wc te gaan. Maar wanneer je in de stad woont wil je de hond niet alleen leren buiten te gaan maar ook leren om op specifieke plekken buiten te gaan. Niks is minder fijn voor andere mensen dan een hond die op de stoep plast of poept. Ga altijd naar een hondenpark met je hond waar er specifieke ruimte is voor de hond om naar de wc te gaan op het gras of in de bosjes. Het kan een tijdje extra kosten om de hond dit aan te leren maar het is het zeker waard.

Verlatingsangst

Veel honden hebben last van verlatingsangst en gaan blaffen als je ze thuis achterlaat. Dit is natuurlijk altijd zielig maar in de stad heeft het ook nog eens klagende buren als gevolg. Train je hond daarom om kalm te zijn wanneer hij of zij alleen is. Geef genoeg speeltjes voor afleiding

En over speeltjes gesproken. Wij raden speeltjes van Kong aan aangezien deze mooi en vaak zacht zijn. Harde speeltjes op een houten appartement vloer zal ook boze onderburen creƫren. Dit zijn een paar tips voor leven met een hond in de stad.